Jeugdconcertband

JCB

Begin jaren ´60 werd de jeugharmonie “De Heren van Zichem” opgericht, waarbij Freddy Vanattenhoven deze jonge garde leidde. Al bijna 40 jaar repeteren de jonge muzikanten wekelijks. Slecht éénmaal werden de repetities voor enkele jaren onderbroken. Eind jaren 80 werd de draad terug opgepikt en nam Katleen Vanattenhoven de taak op zich om een kleine groep van 8 beginnende muzikanten de kunst van het samen musiceren aan te leren. Geen eenvoudige opgave, als je weet dat die groep uitgelaten tieners echte babbelkousen waren. Katleen is echter met glans en glorie in haar opdracht geslaagd, want de meeste van die muzikanten spelen nu nog met evenveel enthousiasme mee in de “grote” harmonie.

Eind jaren 90, Jo had ondertussen het dirigeerstokje overgenomen van zus Katleen, werd de jeugdharmonie omgedoopt tot jeugdconcertband. Regelmatig musiceerden we op verplaatsing bij andere jeugdorkesten, zetten we ons beste beentje voor opmuziekwedstrijden of speelden we op gemeentelijke schoolfeesten.

In 2004 had de jeugd een nieuwe impuls nodig. De gemiddelde leeftijd was te hoog om nog van een jeugdconcertband te spreken. In november van dat jaar nam Nana Vervloesem, een beloftevolle saxofoniste uit onze jonge harmoniegeneratie, een nieuwe start met een bijna volledig vernieuwd jeugdorkest. De vernieuwde jeugdconcertband gaf zijn eerste optreden tijdens het concert “Movies on stage”.

Onze jeugdconcertband repeteert elke zaternamiddag van 17u45 tot 18u45.

WordPress Themes