Category: Jeugd

2 concerten

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia “De Heren van Zichem” is blij dat de coronamaatregelen intussen wat versoepeld worden.
Hierdoor kunnen wij eindelijk onze eerste optredens na 2 jaar op het getouw zetten.

  1. Zaterdag 4 september 2021: openingsmoment “Troostplaats Scherpenheuvel” aan den egger in Scherpenheuvel: vanaf 14u zijn er aan den egger allerlei activiteiten gepland (concerten, verenigingenbeurs, demonstraties, tentoonstelling). Wij zullen ter gelegenheid van deze plechtigheid concerteren van 16u tot 16.30u aan den egger (buiten!).
  1. Zondag 19 september 2021 om 14u op de Markt in Zichem: De 3de zondag van september is traditiegetrouw de feestdag van onze harmonie. Maar om terug te grijpen naar tradities is het nog te vroeg (corona).
    Vlamo (onze overkoepelende organisatie) heeft echter gevraagd aan alle Vlaamse blaaskorpsen om op 19 september opnieuw naar buiten te komen en deel te nemen aan het relancefeest 2021 van de muziekkorpsen onder de titel “WeerKlank”.
    Wij zullen op de Markt in Zichem, aan de kiosk, concerteren vanaf 14u. Na ons concert willen wij ook nog enkele deuntjes ten beste geven tegenover de cafés op de Markt onder het motto “Gene drank, gene klank!”; een namiddag vol muziek dus. De cafébazen begrijpen dat wel!

Onze harmonie op Facebook

Voor de mensen die het nog niet wisten, onze harmonie is ook actief op Facebook. Neem gerust eens een kijkje. Onze activiteiten en andere mededelingen zullen ook op deze pagina geplaatst worden.

Foto’s kerstconcert 2015

Het kerstconcert is ondertussen al enkele weken voorbij en daarbij horen natuurlijk ook de foto’s. Je kan deze dan ook bekijken. Veel kijkplezier!

Harmonie stelt voor: jeugdconcertband “De Heren van Zichem”

JCB

Harmonie organiseert Muziekinitiatie

MI

05/05/2015: 2 nieuwe muzikanten

We mochten de laatste repetitie 2 nieuwe muzikanten verwelkomen. Louis op altsax en Maarten op basgitaar. Ze komen allebei over van de jeugdconcertband en we willen hen van harte welkom heten bij de harmonie.

08/03/2015: Pannenkoekenfestijn

Zijn jouw kinderen dol op pannenkoeken en eet jij er stiekem zelf ook wel een paar? De muzikanten van de Jeugdconcertband “De Heren van Zichem” laten jullie weten dat ze op zondag 8 maart 2015 van 14u tot 17u hun eerste pannenkoekenfestijn organiseren in de zaal “De Harmonie” in Zichem (Markt 39). Kom lekker genieten van een pannenkoek met de hele familie en vrienden gevolgd door een koffie of een drankje naar keuze.
De opbrengst gaat naar de werking van de Jeugdconcertband. Alle inlichtingen: jeugdconcertband@herenvanzichem.be .

affiche pannenkoeken

Einde 2014

Vanwege onze vereniging willen we iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar wensen, met veel vreugde, plezier, een goede gezondheid en natuurlijk heel veel muziek!

22/12/2012: 17e Kerstconcert

Naar jaarlijkse gewoonte, en dit ondertussen al voor de 17e maal, vindt ons Kerstconcert plaats. Dit op zaterdag 22 december om 19u30. Dit jaar is het Gemengd Koor Amarillo uit Geel olv kris Geukens te gast. Natuurlijk zijn ook onze harmonie, de jeugdconcertband en onze muziekinitiatie van de partij. Op het programma staan o.a. volgende werken: The Great Gate of Kiev, Condacum, Jesus Christ Superstar,…
Kaarten in vvk bedragen 8€.
Ons concert begint om 19u30 en u wordt muzikaal verwelkomd door onze jeugd vanaf 19u.

Nieuwe muzikanten

De voorbije twee weken mochten we weer twee nieuwe gezichten verwelkomen tijdens onze wekelijkse repetities. Sofie (trompet en ook al lid van de jeugdconcertband) en Marleen (dwarsfluit) komen onze rangen versterken. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel muziekplezier toe.

WordPress Themes