Category: Harmonie

Annulatie kerstconcert

Met heel veel spijt in haar muzikale hart heeft het bestuur van onze harmonie besloten om ons kerstconcert van 18 december te annuleren.

Te veel corona-onzekerheden en veel afwegingen hebben voor deze beslissing gezorgd.

 

2 concerten

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia “De Heren van Zichem” is blij dat de coronamaatregelen intussen wat versoepeld worden.
Hierdoor kunnen wij eindelijk onze eerste optredens na 2 jaar op het getouw zetten.

  1. Zaterdag 4 september 2021: openingsmoment “Troostplaats Scherpenheuvel” aan den egger in Scherpenheuvel: vanaf 14u zijn er aan den egger allerlei activiteiten gepland (concerten, verenigingenbeurs, demonstraties, tentoonstelling). Wij zullen ter gelegenheid van deze plechtigheid concerteren van 16u tot 16.30u aan den egger (buiten!).
  1. Zondag 19 september 2021 om 14u op de Markt in Zichem: De 3de zondag van september is traditiegetrouw de feestdag van onze harmonie. Maar om terug te grijpen naar tradities is het nog te vroeg (corona).
    Vlamo (onze overkoepelende organisatie) heeft echter gevraagd aan alle Vlaamse blaaskorpsen om op 19 september opnieuw naar buiten te komen en deel te nemen aan het relancefeest 2021 van de muziekkorpsen onder de titel “WeerKlank”.
    Wij zullen op de Markt in Zichem, aan de kiosk, concerteren vanaf 14u. Na ons concert willen wij ook nog enkele deuntjes ten beste geven tegenover de cafés op de Markt onder het motto “Gene drank, gene klank!”; een namiddag vol muziek dus. De cafébazen begrijpen dat wel!

Nieuwe muzikanten

Wederom zijn we blij om enkele nieuwe muzikanten te mogen verwelkomen in onze vereniging. Jef Troch is een nieuw gezicht bij de trombonesectie en Bart Vancrombrugge komt de klarinetpupitter versterken. Van harte welkom!

Nieuwe muzikanten

Ondertussen hebben er weer 2 nieuwe muzikanten onze rangen vervoegd: Casper Bautmans, klarinet en Nand Troch, euphonium (en terug van weggeweest), komen onze rangen versterken. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel muzikaal plezier!

Nieuwe muzikanten

Vorige week mochten bij de start van de repetities voor hiet nieuwe seizoen enkele nieuwe muzikanten verwelkomen. Jesse (slagwerk), Lore (dwarsfluit), Ruby (altsax), Thomas (trompet en Toon (trombone), van harte welkom bij onze harmonie!

Nieuwe muzikanten

De afgelopen weken hebben we enkele nieuwe (en oude bekende) muzikanten mogen verwelkomen. Zo zijn er een drie fluitisten bijgekomen: Jef Coomans, Helga Alaerts en Goedele Van Hoof. Ook mochten we een oude bekende verwelkomen: Loes Valgaerts.

We wensen hen van harte welkom en hopen dat ze veel muziekplezier mogen beleven.

Nieuwe muzikante

Sinds enkele weken hebben we weer een nieuwe muzikante mogen verwelkomen. Anneleen Baele speelt dwarsfluit en is onze rangen komen vervoegen. We wensen haar van harte welkom en natuurlijk veel muziekplezier!

Nieuwe muzikanten

Sinds enkele weken mochten we enkele nieuwe muzikanten verwelkomen. Ali Rifai op hobo en Natalie Van Aerschot en Elise Van Steenwegen op dwarsfluit zijn onze nieuwe aanwinsten. We willen hen van harte welkom heten en hen heel veel muziekplezier wensen.

Resultaat op tornooi van 8 oktober 2017

Op zondag 8 oktober nam onze harmonie deel aan het tornooi georganiseerd door Vlamo. We behaalden daar het zeer goede resultaat van 86,67%. We willen dan eerste en vooral onze dirigent proficiat wensen, maar natuurlijk ook al onze muzikanten voor hun inzet, de samenwerking en de volharding op de toch wel intensieve repetities.

Proficiat!

Onze harmonie op Facebook

Voor de mensen die het nog niet wisten, onze harmonie is ook actief op Facebook. Neem gerust eens een kijkje. Onze activiteiten en andere mededelingen zullen ook op deze pagina geplaatst worden.

WordPress Themes